lunes, 6 de diciembre de 2010

Del II.

Da er det på tide å komme med blogg om Espen-besøket. Og ja, jeg er fullstendig klar over at det begynner å bli en måned siden, men jeg har vært heeelt drunknet i skolearbeid og har ikke hatt energi til å skrive om dette før nå. Begynner med å si at det var et veldig etterlengtet besøk. Originalt sett skulle han ha kommet lørdag den 23 oktober, men grunnet en sykt sjelden og sykt kjip forsinkelse på 15 min, så gikk flyet til Buenos Aires fra Frankfurt uten han. Altså, vi snakker her minimale marginer, for flyet fra Bergen var litt forsinket, og flyet til Buenos Aires gikk for en gangs skyld på tiden.
Hva er sjansen for det? Så det endte altså med han måtte vente på et fly som skulle gå neste kveld! Heldigvis var nå det flyet i rute og han landet på Argentinsk jord kl 10:00 mandag 25 oktober.
Det var en surrealistisk følelse å plutselig ha han her, etter så lang tid fra hverandre. Med de 2 dagene som ble tatt fra oss, måtte vi gjøre det beste ut av de 12 dagene vi hadde sammen.

Mandag: Etter å ha plassert bagasjen i leiligheten, var det på tide å få noe i magen. Så vi ruslet til plaza Costa Rica og satte oss på taket på Limbo. Det var deilig vær, og det var plutselig helt naturlig å ha han her. Som om han hadde vært her hele tiden. På kvelden gikk vi  og spiste på Itamae i nærheten av Plaza Serrano. Restauranten der heter Itamae og sushien der er insane, og vi koste oss med en svær tabla de Love og en flaske med en hvitt i. Jeg har blitt helt hektet på sushi her nede, og akkurat som meg, så hadde heller ikke Espen spist sushi før han kom til Argentina. Selv om det krever litt til å få teknikken inn med spisepinnene, så syns jeg han klarte seg ganske så bra;) Og jeg så tegn til addiction, og godt er det, da jeg er helt hooked selv!
                                                                 YUMMY <3


Sara, Alex, Espen og jeg planlagt å dra på sightseeing på en torsdag. Det var den dagen som passet oss alle best. Vi hadde kommet oss så langt som til Plaza de Mayo, når vi innså at all trafikken i sentrum var stoppet. Grunnet Néstor Kirchner sin død. Den endte opp med at vi ruslet litt rundt og så på tilstandenJe.

Espen og jeg tok igjen sigthseeingen en dag i uken etter. Det var helt genialt å få se mer av Buenos Aires på denne måten. Det var helt genialt. Vi satt på taket og tygget candy imens vi fikk med oss byens historie og mye av Buenos Aires.El congreso.
Majestetisk bygg, ikke sant?
Boca Juniors (hvis jeg ikke tar helt feil!)
Svenskefarger! Wanna know why?
Fordi den første båten som la til kai i Boca var svensk!


Vi hoppet av bussen i microsenteret og gikk i Florida det det ble mørkt ute. Så tok vi subten hjem og tok en kald en. Eller 10. Sara, Alex, Helena, Espen og jeg dro ut til Plaza Serrano og noen av oss rundet av kvelden med en blackout. Alt i alt, en bra dag!TIGRE

Jeg hadde hørt så mye om Tigre, et sted som ligger 45 min med tog vekk fra byen. Med tanke på at jeg ikke hadde opplevd noe i nærheten av landlig siden september, (da vi var i Uruguay), så hadde jeg lyst til å ta med meg boo dit. Toget gikk fra Retiro og turen frem til Tigre gikk knirkefritt. Toget var mer som en bane, og som vanlig er det en drøss av mennesker som har lyst til å selge deg alskens drit. Men, vi fikk også med oss litt banemusikk; som jeg skal prøve å få lagt ut!

Elven i Tigre.

Været var overskyet og vi er glad i tok med oss en ekstra genser. Tigre var kanskje litt anerledes enn hva jeg hadde sett for meg; jeg trodde det skulle være ganske mye mer landlig... type, en grusvei, en hestekjerre og en låve.. ja, jeg vet ikke helt hvorfor det skulle gått tog til et sånt sted, eller hvorfor noen skulle ønske å dra dit.. men sånn var det i alle fall i mitt hodet. Sånn var det altså ikke:-) Det var en koselig elv, masse sjarmerende restauanter og småhus.  Det var veldig mange bygninger med fantastisk struktur der, blandt annet veldig engelskinspirert. Vi dro også på museum, Naval mueseumet. I bunn og grunn om skip og krig på havet. Høres kanskje ikke så interessant ut, men de hadde noe om Titanic der! Det gjorde liksom min museums opplevelse!
Vi brukte mer eller mindre en hel dag der og er glade for at vi dro.

Zoologíco

Jeg hadde lyst t Denne dagen var var holdt av til å utforske el zoologíco som ligger plassert midt i byen. Det var wierd, fordi da vi først var i parken kunne vi hverken høre bilene som suser på de store veiene rett utenfor gjerdet, og vi kunne heller ikke se noen bygninger som minnet oss på at vi befant oss i byen. Vi betalte 44 pesos for begge to, det er omtrent 65 norske kroner. Vi var heldige med været denne dagen også, som hver dag ;PNo hay comentarios:

Publicar un comentario